Pulpe de pui, pe pat de legume

de lia maria in Pui, 9 Iun 2010 | 5540 vizualizari

 

O explozie de legume, pline de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 300g fasole pastai
  • 1 telina
  • 300g varza proaspata
  • 100ml ulei de masline
  • 3 pulpe cu spate, de pui
  • 6 catei de usturoi, feliati
  • 6 crengute mici, de rozmarin
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui, pe pat de legume:

Punem intr-o oala 1L de apa la fiert.

Intre timp spalam legumele si le taiem in forma dorita; rondele ,felii,bastonase, toate inafara de fasole si varza.

Cand apa a ajuns la punctual de fierbere, adaugam fasolea si o lasam doar 2’, atat cat sa se opareasca, nu sa fiarba. O scoatem cu paleta si o lasam in sita la scurs. In aceiasi apa punem bucata de varza si procedam exact la fel ca si cu fasolea. Dupa ce s-a racorit putin, taiem varza in fasii iar fasolea ramane asa intreaga.

Ungem cu ulei o tava cu pereti inalti de friptura si adaugam toate zarzavaturile, saram, piperam, le amestecam pe toate si le nivelam.

Pulpele de pui le taiem in doua, le saram si piperam, indesam sub piele, feliute de usturoi si cate o crenguta de rosmarin  si le asezam peste patul de legume.Stropim cu restul de ulei si mai adaugam 100ml apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu, perforam in 3-4 locuri (cu o scobitoare) si dam tava la cuptor pentru 60’, la foc mediu. Cand timpul sa scurs, scoatem tava, indepartam folia si mai dam la cuptor pentru 15’, sa se rumeneasca carnita.

Se serveste simpla sau cu salata acrisoara de muraturi sau cruditati.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui Stifado